Hamilton en Schott NYC brengen de ‘Amerikaanse spirit’

Denk je aan de ‘American spirit’, dan komen twee merken in je op: Hamilton en Schott NYC. Beide merken werden door het Amerikaanse leger geselecteerd vanwege hun expertise en betrouwbaarheid. Zij leverden tijdens de Tweede Wereldoorlog de beste horloges en de beste jacks voor piloten en stonden symbool voor de legerstijl van de jaren ’40.

Hamilton kreeg een goede reputatie dankzij het vakmanschap en de betrouwbaarheid waarmee zij in de begintijd van de Amerikaanse spoorwegen zorgden voor stiptheid. Schott NYC kreeg op een vergelijkbare manier een goede naam, en daarmee ook fans. Doordat ze nu focussen op wat ze beiden het allerbeste kunnen, hebben Hamilton en Schott NYC nu een echt collectors item kunnen ontwikkelen dat garant staat voor kwaliteit en de Amerikaanse spirit.

De 46mm-kast van de nieuwe Khaki Pilot Schott NYC herbergt het automatische H-30 dag/datum-uurwerk met een gangreserve van 80 uur. De tijd wordt weergegeven op een kakigroene wijzerplaat met contrasterende lichtgroene Super-LumiNova® wijzers en cijfers. Het belang van een goede afleesbaarheid voor piloten mag namelijk nooit worden onderschat. Door het sterke cotrast maakt de Super-LumiNova® de wijzerplaat in één oogopslag duidelijk afleesbaar – zelfs in het donker.

Schott NYC heeft elk stukje top-grain, vol-aniline, lichtgewicht stierkalfsleer specifiek uitgezocht om er de bandjes voor de 1.892 limited edition horloges mee te maken. De bruine bandjes, in de kleur ‘Federal Standard military color 30099 Earth Brown’ zijn gemaakt van hetzelfde leer als het leer dat gebruikt werd voor de pilotenjacks in WOII en nog steeds gebruikt wordt. De leren band begint zijn leven stug en stevig en wordt op natuurlijke wijze ouder en zachter, terwijl hij zich vormt naar de pols van de drager.

Meer informatie

Hamiltonwatch.com

 

Gepubliceerd op: 28-11-2019

Reacties

Comments