Ace Jewelers introduceert vegan horlogeband

Bij Ace Jewelers zijn ze enorm gepassioneerd over luxe, maar speelt de gezondheid van de planeet ook een belangrijke rol. Ontdek de nieuwe Compassionate Luxury Ash & Cork-riem, een unieke horlogeband gemaakt van essenhout en kurk.

“We houden van zorgvuldig gemaakte producten die een snaar raken tussen technologie, design en vakmanschap. Voor velen is het begrip luxe echter aan het veranderen. Wij denken dat hedendaagse luxe rekening houdt met het effect dat het heeft op onze planeet, het milieu en de levende wezens die er wonen. Dus we hebben nagedacht hoe we deze gedachte kunnen implementeren in onze branche. Het eerste wat ons te binnen schoot was een stoere horlogeband. Eenvoudig, gemakkelijk, maar met de kracht om een horloge volledig te transformeren. De zoektocht naar iets dat voldeed aan onze normen duurde ongeveer twee jaar. Vervolgens begon het brainstormen, ontwerpen, testen; een proces met de nodige tegenslagen en vertragingen. Maar nu, vele maanden later, zijn we erg trots op het resultaat!”

De riem

Gemaakt van behandeld essenhout (Frassino Maggiore), flinterdun gesneden en met een laser is gegraveerd maakt het bovenste materiaal spectaculair. De riem is soepel als leer en zeer comfortabel. De kleur lijkt eerst bruin, maar als je goed kijkt zie je de verschillende nuances en het houtnerf. Het gegraveerde patroon voor extra souplesse maakt de unieke look af.

Het materiaal is afkomstig van een Italiaans bedrijf dat dit product speciaal heeft ontwikkeld als een natuurlijk en duurzaam alternatief voor leer. Het hout komt uit bossen die voldoen aan de FSC-vereisten (Forest Stewardship Council) en een deel van hun werkzaamheden gaat naar de stichting Tree Nation.

De riem heeft een voering van natuurlijk kurk uit Spanje.

Vegan lifestyle

De Compassionate Luxury – Ash & Cork is perfect voor mensen met een veganistische levensstijl of die het gebruik van dierlijke producten willen verminderen. Natuurlijk is het innovatieve product ook geschikt voor iedereen die iets cools en unieks wil. Ace Jewelers heeft de riem onder andere getest op de Portugieser, Speedmaster Professional en NOMOS Club Campus Amsterdam. En elke keer ziet het er weer geweldig uit!

Meer informatie

www.theacelist.com

Gepubliceerd op: 27-11-2018

Reacties

Comments