Art Deco sieraden van juwelier Lyppens

Begin november toonde Lyppens, de bekende huiskamerjuwelier van Nederland, een speciale preview van de nieuwe collectie in Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Een collectie bestaande uit unieke Art Deco sieraden, chique Haagse jaren ’50 oorbellen, funky 70’s sieraden met de hand vervaardigd, en hypermoderne colliers in zwart, paars en groen goud.

Voor elke smaak wat wils: met bijzondere items zoals een jaren ’70 parure van het beroemde Zwitserse juwelenhuis en onderzoekscentrum Gϋbelin, gezet met abalone parelmoer en Japanse Akoya parels, een paar gouden tijdloze oorbellen met oud briljant slijpsel diamanten met een totaalgewicht van 8 karaat, een moderne witgouden broche in de vorm van een vlinder gezet met briljanten en gesneden koraal en een klassiek collier bestaande uit drie rijen natuurlijke parels aan een sluiting met diamanten en een parel in het originele etui.

 

 

 

 

 

V.l.n.r.: Gouden jaren ’50 oorbellen van de Haagse juwelier Steltman, in sterren gezet met diamant, robijn, smaragd en saffier; Witgouden vlinderbroche pavé gezet met briljant geslepen diamant. De vleugels gezet met gesneden bloedkoraal; Witgouden oorstekers pavé gezet met tsavoriet (groene granaat) licht- en donkerblauwe saffieren en briljant geslepen diamanten; Gouden handgemaakte jaren ‘70 ring uit de collectie van de Canadese componist en dirigent Alexander Brott. De ring is gezet met asymmetrische driehoekige malachiet.

 

 

 

 

 

V.l.n.r.: Gouden ring gemaakt door eigen atelier gezet met een roze toermalijn en briljant geslepen diamant; Gouden oorhangers ieder gezet met een bolsjewiek geslepen diamant, 1x 3.75 ct, en 1x 3.87 ct, waarboven een een oud slijpsel diamant, 0.20 ct; Gouden oorbellen, bestaande uit een van elkaar te bewegen boven en ondergedeelte, gezet met cabochon geslepen smaragd, onyx en bloedkoraal; Gouden parure bestaande uit een paar oorclips, een ring en een collier gezet met abalone parelmoer en Akoya parels.

Vintage Fashion

Joost en Willemijn Lyppens hebben Erik Zwaga van ZwagAtelieR de vrije hand gegeven om zijn visie op luxe – upcycling als Leitmotiv – met vintage items uit hun winkel vorm te geven. Dit resulteerde in vijf blazers en tops versierd met bloedkoraal, cameeën, broches en andere juwelen. Tevens had Erik Zwaga, samen met floral designer Menno Kroon, de vergadertafel van de oude Raadzaal getransformeerd tot een barok faunastilleven met antiek en modern tafelzilver – eveneens afkomstig uit de collectie van Lyppens.

Meer informatie

www.lyppensamsterdam.com

Gepubliceerd op: 04-12-2018

Reacties

Comments