Astron GPS Solar viert 50ste verjaardag van de Quartz Astron

We mogen stellen dat, 50 jaar nadat de Seiko Quartz Astron de quartz revolutie inluidde, deze opmerkelijke technologie alle verwachtingen verre heeft overtroffen. De populariteit, de alomtegenwoordigheid en de veelzijdigheid van quartz-horloges vormen het onweerlegbare bewijs. De Quartz Astron veranderde de wijze waarop de wereld naar tijd keek en verbaasde de horlogewereld met een voor polshorloges ongekende accuratesse van +5 tot -5 seconden per maand.

Maar de Quartz Astron veranderde ook de toekomst van de elektronische industrie ingrijpend. Om een functioneel quartz polshorloge te kunnen bouwen, had Seiko de inhoud van de Mount Everest moeten terugbrengen tot een zandkorrel. Dat lukte dankzij een aantal innovaties – zoals de stemvorkvormige
quartz oscillator – die anno nu nog steeds worden toegepast in een buitengewone reeks van horloge en niet-horloge gerelateerde producten: van klokken tot PC’s tot smartphones. En nu, in het jaar van de 50ste verjaardag van de eerste Quartz Astron, brengt Seiko met de nieuwe Astron GPS Solar 5X series een schitterende hommage – zowel qua ontwerp als technologische vernuft – aan een uniek horloge.

De nieuwe 5x series

De nieuwe 5X series deelt diverse designelementen met de vermaarde Quartz Astron uit 1969. De kast is voorzien van hetzelfde gebogen silhouette, dezelfde brede bandbevestiging en eenzelfde dunne bezel. Uit het ontwerp spreek respect voor het origineel uit 1969, maar het nieuwe ontwerp heeft tegelijkertijd een moderne uitstraling die past bij de zeer geavanceerde technologie in het horloge. De toegenomen kracht van de GPS-module maakt het mogelijk om staal in plaats van keramiek te gebruiken voor de bezel. En het horloge levert hogere prestaties, ondanks dat de kast kleiner en slanker dan ooit is.

De nieuwe collectie omvat drie creaties, waaronder een Limited Edition (1500 exemplaren wereldwijd) met zwarte kast en band, en een zeer bijzondere afwerking. De Limited Edition heeft kwartskristalvormige wijzers en index op de zwarte wijzerplaat, plus een zirconia keramiek bezel waarin 50 facetten de verjaardag van de 1969 Quartz Astron symboliseren. De drie 5X modellen zijn vanaf september 2019 leverbaar.

Meer informatie

www.seikowatches.com/nl-nl/news/20190321-8

Gepubliceerd op: 09-04-2019

Reacties

Comments