Audemars Piguet viert de lancering van de nieuwe Millenary

Het Zwitserse horlogehuis Audemars Piguet lanceert met trots een nieuwe lijn Millenary-horloges, welke tijdens de Dubai Watch Week zijn gepresenteerd. De eerste Millenary dateert van 1995 en in 2015 is opnieuw een Millenary collectie geïntroduceerd. Het ontwerp is geïnspireerd op hedendaags design, architectuur en kunst en werd ingebeeld van binnenuit, waardoor de verschillende lagen van het uurwerk worden blootgesteld – helemaal tot aan het kloppend hart van het horloge met dank aan het handgewonden uurwerk welke gebouwd is van achter naar voren.

In 2018 worden nieuwe ‘second-skin type’ metalen armbanden toegevoegd aan de wit- en roségouden horlogekasten die in 2015 zijn geïntroduceerd. De kast en wijzerplaat blijven onveranderd, echter zorgt de bewerking van de band voor een ware transformatie van het horloge, welke hierdoor een vintage look krijgt die past bij de ovale vorm en de Romeinse cijfers op de wijzerplaat. Deze ‘Milanese’ armbanden, die eerder al in de jaren vijftig en zestig in de mode waren – geven de speciale bewerking van de nieuwe banden veel draagcomfort en voelen ze als een tweede huid. Dit type band is zeer soepel geweven en bestaat uit verstelbare (elke vijf millimeter) schakels, zodat het horloge elke vrouw perfect past.

In aanvulling op de nieuwe metalen armbanden, wordt de Millenary-lijn ook uitgebreid met een nieuwe versie van het horloge dat is verrijkt met een opaal wijzerplaat. Dat is een mijlpaal, want nooit eerder zag men dit type natuursteen in een Millenary. Ook is op deze uitvoering van het horloge de Frosted Gold bewerking toegepast die tot nu toe alleen voor de Royal Oak-collectie werd gebruikt. Ook nieuw is de bewerking van het horloge, dat in samenwerking met de Florentijnse juwelenontwerpster Carolina Bucci is ontwikkeld. Kenmerkend voor deze afwerking is het sprankelende effect dat wordt verkregen door de authentieke “hamer” techniek – ook wel bekend als de Florentijnse techniek. Om het helemaal af te maken, kan de Millenary tegenwoordig ook voorzien worden van nieuwe banden.

 

Meer informatie

www.audemarspiguet.com

Gepubliceerd op: 18-12-2017

Reacties

Comments