Audemars Piguet’s nieuwe Royal Oak Perpetual Calendar Openworked

Het nieuwe opengewerkte, zelfopwindend polshorloge met eeuwigdurende kalender dat nu deel uitmaakt van de Royal Oak-collectie is een meesterlijk resultaat van contrasten en lichtspel, die alle vaardigheden in uurwerken en decoratie van de horlogefabrikant weergeven.

De complexiteit en transparantie van de opengewerkte saffieren wijzerplaat wordt omlijst door de eenvoudige opaciteit van een zwarte keramische kast en band. Roségouden accenten op het mechanisme, de wijzers en het display contrasteren met het staal van het binnenwerk. Cijfers, dagen en maanden op de wijzerplaat contrasteren met de poëzie van een realistische maan, die zweeft boven een met sterren verlichte hemel van diepblauwe aventurijn – een materiaal dat ook voorkomt in de Audemars Piguet CODE 11.59 collectie welke eerder dit jaar is gelanceerd.

Het lichtspel is tot stand gekomen door een masterclass van handwerk en decoratieve technieken die overal in het uurwerk te zien zijn, met name in het zwarte yttriumoxide-keramiek dat dient als canvas van de handbewerking van Audemars Piguet. Door het slijpen en polijsten van dit materiaal, harder dan staal, hebben zij blijvend strakke randen en lichtbrekende oppervlakken gecreëerd.\

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Royal Oak Perpetual Calendar Openworked – 26585CE.OO.1225CE.01

Functies
Eeuwigdurende kalender met weekindicatie, dag, datum, astronomische maan, maand, schrikkeljaar, uren en minuten.

Kast
Zwarte keramische kast, niet-glinsterend saffierglas en titanium achterkant, screw-locked kroon.

Wijzerplaat
Saffieren wijzerplaat, donkere externe tellerzone, roségouden uurmarkeringen en Royal Oak-wijzers met lichtgevende coating, zwarte bezel.

Band
Zwarte keramische band met titanium AP-vouwsluiting.

Beweging
Zelfopwindend uurwerk met kaliber 5135
Totale diameter: 29 mm (12 ¾ Lignes)
Kast: 41 mm
Aantal delen: 374
Aantal juwelen: 38
Minimaal gegarandeerde gangreserve: 40 uur
Frequentie van het balanswiel: 2.75 Hz (19,800 trillingen/uur

Meer informatie

WWW.AUDEMARSPIGUET.COM

Gepubliceerd op: 18-10-2019

Reacties

Comments