Banded Amsterdam brengt nieuwe armband uit in de Benelux

Op 1 september is Robert Meijer een samenwerking aangegaan met “Banded Berlin”. Banded Berlin wordt gevormd door Amerikaans industrieel designer Ashley Hibbs en Heike Gebel. In 2012 besluit Ashley naar Berlijn te verhuizen en in 2014 worden de eerste zaadjes voor Banded Berlin geplant. Er wordt lang gezocht naar de juiste productiewijze, met name om de vintage stalen horloge banden te voorzien van de juiste coating. Uiteindelijk lukte het in 2017 om het recept te ontwikkelen waardoor de kwaliteit van de coating gegarandeerd was. De banden worden in Berlijn met de typische Duitse “Grundlichkeit” op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Het resultaat mag er zijn, een prachtig kwaliteitsproduct met onbeperkte creatieve mogelijkheden. En dat is waarom het gaat, iedere band vertelt een individueel verhaal.

Iedere Band vertelt zijn eigen verhaal

Het hart van Banded wordt gevormd door de verhalen, verbeelding, hoop, verbondenheid en vriendschappen van individuen. Deze verhalen bouwen een band tussen mensen, steden, culturen en verschillende sociale klassen. Schoonheid & kwaliteit moeten bereikbaar zijn voor iedereen. Het product is tijdloos en modern tegelijkertijd. Wat is er nu mooier dan dat te bereiken met de iconisch stainless steel horlogeband te transformeren in een draagbaar stukje kunst?

Op de Markt

Inmiddels is er uitgebreid getest en verkocht op locale (kunst & cultuur) markten in Berlijn, Los Angeles, London, Perth, Tel Aviv, Palm Springs, Zagreb en op Ibiza en het product is zeer succesvol. Een markt is een prachtige testcase, omdat het veel verschillende type mensen samenbrengt. Je hebt direct contact met de eindconsument en kunt daar snel naar handelen.

Daarnaast heeft Lufthansa het merk ontdekt en inmiddels opgenomen hun inflight duty free programma. Deze luchtvaartmaatschappijen verbinden steden, mensen, culturen en sociale klassen natuurlijk als geen ander. Een perfect match dus. Voor Banded Berlin een uitgesproken mogelijkheid om dagelijks gezien te worden door duizenden mensen in een omgeving temidden van de grote merken.

Think big, Start small, Scale fast

Zoals voor alle grote ideeën geldt: eerst klein starten en wanneer het aanslaat snel opschalen. Daarom hebben we besloten om die opschaling samen te gaan doen. Wij starten in November in de Benelux met Amsterdam. Daarna volgen Antwerpen, Brussel, Luxemburg en vervolgens gaan we ook de belangrijkste Scandinavische steden aan.

Wholesale

Ook is het merk toe aan de stap naar winkels: online en offline. Daarom start Banded Amsterdam kleine hoeveelheden in zorgvuldig geselecteerde winkels in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. De collectie wordt met een banded display geleverd welke een destination voor verzamelaars van deze “artisan” armbanden zal worden in zijn eigen vertrouwde mode – lifestyle winkel.

Collectie Banded Amsterdam

De collectie bestaat uit zowel vrouwen- als mannenbanden in vele kleurrijke dessins. Van grafische dessins tot uni’s in goud en RVS. Veelal zijn de banden cultureel geïnspireerd. Zo zien we Venetiaans tegelwerk, delfts blauw, Marokkaans aardewerk en vele andere inspiratiebronnen. Daarnaast is er inmiddels een aantal interessante samenwerkingen met lokale kunstenaars & influencers. Op dit moment bestaat de collectie uit bijna 200 verschillende dessins. Er wordt voortdurend ontwikkeld en geproduceerd, er vindt dus continue verversing van het aanbod plaats. De banden worden in 3 maten aangeleverd en zijn makkelijk te vermaken. Hier wordt een speciale tool bijgeleverd. Er wordt niet met seizoenen gewerkt: Banded Amsterdam is altijd leverbaar.

Meer informatie

www.gforce.online

Gepubliceerd op: 19-11-2018

Reacties

Comments