Het bepalende filmmoment van Hamilton

In 2014 veroverde de futuristische kaskraker Interstellar de bioscopen en fascineerde de film het publiek met zijn special effects, een intrigerend plot en de liefde tussen een vader en zijn dochter. De Khaki Field Murph vormt één van de belangrijkste emotionele banden tussen de twee hoofdpersonages.

De ‘Murph’ is de koosnaam die fans van de film hebben gegeven aan het Hamilton-horloge dat schittert in de film en een integraal onderdeel is van de plot. Geen enkele andere filmaanwezigheid typeert het belang van Hamiltons Hollywood samenwerking zo goed als de ‘Murph’ in Interstellar.

In de film wordt het bestaan van de mensheid bedreigd en een team van NASA gebruikt Interstellair reizen om een nieuwe planeet te vinden. Cooper, een voormalig NASA-piloot, gaat mee op de missie en moet zijn dochter Murph achterlaten. Cooper geeft Murph zijn horloge. Vanuit de ‘tesseract’ van de vijfde dimensie stuurt Cooper een bericht in morse via de secondewijzer van Murphs horloge. De kwantumgegevens zullen de mensheid helpen om de stervende aarde te ontvluchten. Wanneer Murph de formule ontcijfert, schreeuwt zij ‘Eureka!’. De mensheid is gered.

Het was duidelijk dat fans van de film graag een stukje filmgeschiedenis wilde bezitten dat iets voor hen betekent. Omdat Hamilton dit jaar zijn filmjaar viert, hebben zij de Khaki Field Murph gemaakt.

Met zijn 42 mm roestvrijstalen kast, zwarte wijzerplaat, met beige Super-LumiNova® ingelegde wijzers, H-10 automatische uurwerk met 80-uurs gangreserve en zwarte leren band, is de Khaki Field Murph een exacte reproductie van het filmhorloge.

Het enige verschil zal zeker aantrekkelijk zijn voor fans van de film: het woord ‘Eureka’ staat in lak afgedrukt in morse op de secondewijzer. Wie niet weet dat het er staat, ziet het niet: het is nauwelijks zichtbaar met het blote oog. Voor wie deelgenoot is van het geheim, is het duidelijk te zien en heeft het een bijzondere betekenis voor Interstellar-fans.

Maar dat zijn niet alle verwijzingen naar de film. In nauwe samenwerking met Nathan Crowley, de gelauwerde productiedesigner, hebben we een speciale doos ontwikkeld die een nabootsing is van de beroemde tesseract uit de film. De Khaki Field Murph zelf is geen limited edition, maar de speciale verpakking wel. Er zijn er maar 2.555 geproduceerd. De gekleurde strepen doen denken aan de binnenkant van de superkubus waar Cooper zich bevindt wanneer hij ontdekt dat hij met Murph kan communiceren door tijd en ruimte.

Het filmmoment dat zo bepalend was voor Hamilton, is nu een bepalend moment voor de filmfans geworden, die eindelijk een stukje filmgeschiedenis kunnen bezitten: hun eigen “Murph’

Technische informatie (H70605731)

Kast: 42 mm roestvrij staal

Wijzerplaat: Zwarte wijzerplaat

Wijzers: Vernikkelde uren- en minutenwijzers met beige Super-LumiNova®, vernikkelde secondewijzer met EUREKA afgedrukt in morse

Uurwerk: Automatisch H-10 uurwerk met 80 uur gangreserve

Horlogeband: Zwart leer met gespsluiting

Glas: Saffierglas

Waterdichtheid: 10 bar (100m)

Speciale kenmerken: Beperkte speciale verpakking voor de eerste 2.555 stuks

Meer informatie

Hamiltonwatch.com

Gepubliceerd op: 14-02-2019

Reacties

Comments