Bijou Moderne is ‘Fairtrade certified’

Bijou Moderne heeft de audit glansrijk doorstaan en is fairtrade gecertificeerd.  De levering van fairtrade materiaal wordt volgens de fairtrade standaarden wederom aan Bijou Moderne toevertrouwd.

Fairtrade label

Voordat een product verkocht mag worden met het fairtrade label, moeten alle schakels in de handelsketen gecertificeerd zijn. Importeurs, fabrikanten van half-fabrikaten en distributeurs worden gecontroleerd en gecertificeerd door FLO-CERT. Dit is een onafhankelijk internationaal certificeringsbedrijf, dat de certificering van bedrijven in meer dan 70 landen verzorgd. Certificering door FLO-CERT garandeert consumenten van gecertificeerde fairtrade producten en dat zij bijdragen aan de sociaal-economische ontwikkeling van mensen door hun aankopen. Voor Nederland beheert Stichting Max Havelaar het fairtrade label.

Bijou Moderne is dit partnerschap aangegaan om ook de kleinere juweliers en goudsmeden een kans te bieden om op eenvoudige wijze met fairtrade goud aan de slag te gaan. De jaarlijkse registratie op www.fairgold.org is gratis en kost weinig administratie. Daarnaast biedt Max Havelaar de communicatiemiddelen ter promotie van het fairtrade goud.

Door deze samenwerking kunt u officieel bijdragen aan een duurzame, veilige en eerlijke goudwinning.

 

Meer informatie

www.bijoumoderne.nl
www.fairgold.org

Gepubliceerd op: 21-12-2017

Reacties

Comments