U-Boat: Een Italiaans meesterwerk

In 1942 ontving designer Ilvo Fontana een opdracht van een prestigieuze commissie van de Italiaanse marine: het ontwerpen van een nieuw type horloge voor hun marine-piloten. Ilvo’s eerste ontwerp was een sterk en uniek horloge met een maximale zichtbaarheid in elk weerstype. Het design was gedurfd en onderscheidend; U-boat werd geboren. echter staakte het project wegens omstandigheden. In 2000 ontdekte de kleinzoon van Ilvo de kostbare ontwerpen. Een nieuw tijdperk voor U-boat begon; fraai design en handgemaakt in Italië.

Net als zijn grootvader was Italo Fontana geïntrigeerd door het ontwerp uit 1942. Met deze inspiratie in zijn achterhoofd, creëerde hij in 2000 U-BOAT. Op enkele kenmerken van het originele na, zette Italo Fontana met U-BOAT een merk op met een eigen identiteit en creativiteit. Elk horloge representeert een uniek staaltje vakmanschap, gemaakt van de beste materialen en is ‘Made
in Tuscany’. Horloges van U-BOAT zijn herkenbaar door de grote kroon aan de linkerkant van de horlogekast. Ze hebben een krachtig uiterlijk dat een gevoel geeft van vertrouwen en onderscheidingsvermogen, wat in perfecte harmonie is met het merk. Ook in hun technische specificaties blinken ze uit.

Het werk van Italo Fontana ademt innovatie. Vanuit een creatief oogpunt laat hij zich leiden door zijn passie voor auto’s, racen, vliegen en duiken.

Meer informatie

De rest van het artikel leest u binnenkort in de nieuwe Jeweline!

https://www.uboatwatch.com/

Gepubliceerd op: 29-08-2019

Reacties

Comments