Breitling verlaat Baselworld 2020!

Het is de laatste jaren wat rumoeriger rondom Baselworld en het event heeft wel eens makkelijkere jaren gekend. De kritiek op de beurs wakkerde langzaam aan en meer dan de helft van de exposanten besloot dat de show het zonder hun merk zou moeten stellen. De grootste rimpeling in het reeds onstuimige water werd gecreëerd door Swatch Group, toen Nick Hayek besloot dat het bedrijf in zijn geheel niet deel zou nemen aan de 2019 editie. Of dit een kettingreactie tot gevolg heeft kan nog niet met zekerheid worden vastgesteld, zeker omdat de afgelopen editie van de Zwitserse beurs velen positief heeft verrast. Desondanks zijn er wel tekenen dat het die kant op dreigt te gaan, met als voornaamste het recente nieuws dat Baselworld 2020 afscheid zal moeten nemen van wederom een groot merk: Breitling.

In een persbericht afgelopen weekend, verklaarde CEO Georges Kern dat het merk zich gaat “concentreren op haar globale ‘Summit format’ met lokale shows in 2020”. De voornaamste reden om Baselworld dit jaar over te slaan, heeft te maken met de nieuwe timing van de show. “De nieuwe data kunnen we helaas niet rijmen met ons schema”, aldus Kern. Mogelijk keert het merk in 2021 wel terug naar de beurs, als het past binnen de planning.

Tudor krijgt eigen stand

Dat was echter niet al het nieuws van Baselworld dat afgelopen weekend naar buiten kwam. Een positievere noot voor de 2020 editie kwam van Tudor, Rolex zustermerk. Het merk kondigde aan dat ze volgend jaar aanwezig zullen zijn met een geheel eigen stand in Hall 1.0. Dit betekent dat Rolex haar eigen stand kan uitbreiden, door zich het stuk toe te eigenen dat eerder door Tudor werd bezet. Voor wie nog sceptisch was over de toewijding van Rolex aan Baselworld, lijkt dit een duidelijk signaal dat ze hun vertrouwen uitspreken in de organisatie van Baselworld.

Meer informatie

www.baselworld.com

Gepubliceerd op: 15-04-2019

Reacties

Comments