Britse cellist Steven Isserlis ontvangt de “Glashütte Original MusicFestivalAward”

“Muziek is essentieel voor de ontwikkeling van de kindertijd” – aldus de Britse cellist Steven Isserlis. Naast zijn optredens als een gevierde concert solist met ‘s werelds grootste orkesten en dirigenten, zijn componeren en spelen voor kinderen belangrijke brandpunten van zijn werk. Daarnaast heeft hij drie boeken gepubliceerd voor kinderen die op een anekdotische en informatieve manier de levens van beroemde componisten vertellen en hij geeft master classes over de hele wereld.

Fakkeldrager van de internationale klassieke muziekscène

Ongetwijfeld maakt dit Steven Isserlis een van de “fakkeldragers” van de internationale klassieke muziekscène. Ter erkenning van zijn speciale prestaties in muziekopvoeding en zijn steun voor jonge professionele muzikanten, ontvangt hij tijdens het 40ste Dresden Music Festival 2017 de “Glashütte Original MusicFestivalAward”. De prijs wordt uitgereikt aan Isserlis op 23 mei 2017 als onderdeel van zijn concert met het Londense Philharmonische Orkest, dat onder Vladimir Jurowski’s dirigeerstok speelt in Dresden’s Kulturpalast.

Steven Isserlis is niet alleen één van de meest interessante en expressieve cellisten van onze tijd, hij is ook een muzikant die zich op verschillende creatieve manieren heeft betrokken bij de gebeurtenissen van onze tijd: hij schrijft kinderboeken, geeft filosofisch commentaar op muziek en de maatschappij en hij blijft nieuwe werken presenteren. Ik ben verheugd dat voor de eerste keer in de geschiedenis van de award, een collega-cellist zal worden vereerd met de “Glashütte Original MusicFestivalAward“, zegt Jan Vogler, bestuurder van het Dresden Music Festival.

Glashütte Original MusicFestivalAward

Met een contante waarde van 25.000 euro, wordt de “Glashütte Original MusicFestivalAward” voor de veertiende keer aangeboden door de horlogeproducent Glashütte Original, in samenwerking met het Dresden Music Festival. Net als in de afgelopen jaren is de toekenningstrofee vervaardigd door twee leerlingen van de  ‘Alfred Helwig’ School of Watchmaking in Glashütte.

Meer informatie

Het Dresden Music Festival vindt plaats van 18 mei tot 18 juni 2017.

www.glashuette-original.com

Gepubliceerd op: 09-05-2017

Reacties

Comments