Casio komt met een nieuwe smartwatch

De releasedatum van de PRO TREK Smart WSD-F30 is bekend. De nieuwe smartwatch voor outdoor liefhebbers is vanaf 18 januari 2019 te koop en voorzien van features die zeer geschikt zijn voor buitensporters en outdoorfanaten. Ook voegt het outdoorhorloge een nieuwe app toe die zowel online als offline te gebruiken is: Bikemap.

De smartwatch is net als zijn voorganger, de WSD-F20, waterbestendig tot 50 meter en voldoet aan de Amerikaanse military standard. Nieuw is de Extend Mode, waarmee offline kleurenkaarten en gps tot drie opeenvolgende dagen zijn te gebruiken, zonder het horloge te hoeven opladen. Zo heb je altijd en overal toegang tot alle mogelijke omgevingsinformatie die je maar nodig hebt. En dat vanaf je pols. Ook beschikt de nieuwe CASIO-smartwatch over een nieuw dual-layer monochroom- en kleurendisplay, dat kaarten en data in meer detail toont.

Extra lange horlogeband

Tegelijk met de WSD-F30 releaset CASIO op 18 januari 2019 ook de compatibele WSA-BX1, een extra lange horlogeband. Deze band is bijvoorbeeld ook over de mouw van een dikke jas te dragen. Handig tijdens je wintersportvakantie, als je bijvoorbeeld wil weten hoelang het nog duurt tot de piste sluit. De nieuwe horlogeband verwissel je heel eenvoudig met de normale band van de nieuwe PRO TREK Smart.

Samenwerking met Bikemap

Om fietsliefhebbers meer gemak te bieden, is CASIO een samenwerking aangegaan met Bikemap, ’s werelds grootste fietskaartenapp. De samenwerking wordt toegevoegd aan het rijtje andere bekende apps dat beschikbaar is op de WSD-F30, waaronder Zombies, Run!, Hole19, Ski Tracks, Fishbrain en ViewRanger.

Met de Bikemap-app download je van tevoren eenvoudig kaarten en routes op je smartwatch, waar je dus on-the-go van profiteert. Zelfs als je offline bent, of niet verbonden met je smartphone. Wil je weten welke route je precies hebt gereden, of hoelang je erover hebt gedaan? Het horloge synchroniseert automatisch met de Bikemap-app en slaat allerlei fietsactiviteiten op, waaronder de route, snelheid, afstand en tijd.

Meer informatie

www.casio.nl

Gepubliceerd op: 08-01-2019

Reacties

Comments