Certina DS PH200M; eleganter dan ooit

In 2018 zorgde Certina voor een sensatie met de heruitgave van zijn historische DS PH200M. Nu presenteert de Zwitserse horlogemaker een nieuwe versie van dit maritieme vintage horloge. De DS PH200M is eleganter dan ooit met zijn nieuwe roestvrijstalen Milanese band. Het horloge wordt ook geleverd met een grijsblauwe NATO-band, die zonder extra gereedschappen aan het horloge kan worden bevestigd – door het gemak waarmee de banden kunnen worden gewisseld, wordt het erg eenvoudig om te variëren met de uitstraling van het horloge. Het hart van het horloge is ongewijzigd – het Powermatic 80 automatische uurwerk met een gangreserve van 80 uur tikt binnenin de kast.

De originele DS PH200M dateert uit 1967. Deze nieuwe versie heeft tal van details die hun oorsprong vinden in het origineel, waardoor de wilde jaren 60 herleven: de zwarte wijzerplaat met rode accenten of de eenzijdig draaibare, zwarte bezel met schaalverdeling en het schildpadreliëf op het kastdeksel.

Andere belangrijke elementen zorgen ervoor dat het horloge een stevige basis in het heden heeft: de 42,8 mm roestvrijstalen kast, de met Super-LumiNova gecoate wijzers en indexen, en het innovatieve Powermatic 80 automatische uurwerk dat een gangreserve van 80 uur heeft. Nieuw in deze editie zijn de twee banden: een geweven roestvrijstalen Milanese band, en een blauwgrijze NATO-band. Een praktisch mechanisme maakt het makkelijk om de banden te verwisselen zonder extra gereedschap.

Net als zijn historische voorganger is de nieuwe DS PH200M uitgerust met het originele DS Concept uit de jaren 60. In tegenstelling tot moderne Certina horloges, heeft deze vintage heruitgave een gebold hesaliet glas dat is voorzien van een beschermende NEX Scratchguard coating en een aparte pakking die zorgt voor Double Security – en een waterdichtheid tot 20 bar (200 m). Er is geen twijfel mogelijk: de DS PH200M stapt voor het voetlicht in 2019, het 60-jarig jubileumjaar van het DS Concept, als een waardige en stijlvolle opvolger van het originele model uit 1967.

Meer informatie

https://www.swatchgroup.com/en

Gepubliceerd op: 11-06-2019

Reacties

Comments