Chopard lanceert Haute Joaillerie met Magical Setting

Chopard zet de traditionele wereld van Haute Joaillerie in vuur en vlam met een sprankelende nieuwe collectie: Magical Setting. De prachtige schittering van de ringen, hangers en oorbellen is mogelijk geworden door een innovatieve zetting waardoor diamanten en gekleurde edelstenen optimaal kunnen stralen.

De Magical Setting collectie is klassiek elegant in zowel kleurstelling als design. Er is een keuze tussen uitsluitend diamanten of een mix van diamanten met blauwe saffieren uit Sri Lanka, robijnen uit Mozambique dan wel Madagaskar of smaragden uit Colombia dan wel Zambia. Elk cluster heeft als middelpunt een significante enkele steen, die geheel wordt omringd door grote stenen. Hierdoor krijgt het klassieke design een onverwacht en uitgesproken modern effect.

Het indrukwekkende lichtspel van de edelstenen is gerealiseerd door een geraffineerde en innovatieve zettechniek, met de grootste zorg exclusief ontwikkeld door de ambachtslieden van Chopard. Het is een langgekoesterde wens van artistiek directeur Caroline Scheufele om de schittering van een edelsteen te intensiveren en tegelijk het individuele karakter van een juweel te versterken.

De centrale steen van elk juweel is bevestigd met minieme klemmetjes. De omringende stenen worden op een magische manier op hun plaats gehouden zonder zichtbare ondersteuning: van voren of van boven is geen goud te zien. Door de geheel nieuwe, baanbrekende constructie kan het licht vrij in, uit en rond de edelstenen vloeien.

Meer informatie

www.chopard.com

Gepubliceerd op: 31-01-2019

Reacties

Comments