De verschillende soorten ringen

Ben jij op zoek naar de perfecte accessoire? Met ringen versier jij één van de belangrijkste onderdelen van je lichaam: je handen. Je doet er van alles mee, en wilt er natuurlijk goed mee voor de dag komen. Het leuke van ringen is dat ze altijd gedragen kunnen worden. Je doet ze om, en je hebt er geen omkijken meer naar. Ringen komen in allerlei verschillende vormen en maten en zijn dan ook onder te verdelen in verschillende soorten.

Op Finaste zie je bijvoorbeeld vele soorten ringen die iedere outfit helemaal afmaken! Zo kies je voor een opvallende gouden ring met zirkonia’s, of een subtiele zilveren ring met de naam van je partner erin gegraveerd. Door alle mogelijkheden kan het een hele zoektocht zijn om de perfecte ring te vinden. Om de keuze makkelijker te maken hebben wij een opsomming gemaakt van de meest populaire typen ringen.

Solitair ring past bij iedere gelegenheid

Deze ring is een favoriet bij velen, maar is vooral de nummer 1 keuze voor een verlovingsring. De naam is afgeleid van het feit dat de ring versierd is met één diamant of edelsteen. Dit is dus de bekende ring met één steen, een tijdloze klassieker. Vaak ligt de diamant of edelsteen hoger op de ring, zodat deze nog meer opvalt. Het leuke van deze ring is dat je de steen ook nog kan verwisselen, om bijvoorbeeld een grotere te laten plaatsen of verschillende stenen af te wisselen.

De eternity ring met vele steentjes

De eternity ring, ook wel alliance ring genoemd, bestaat uit een ring met vele steentjes op een rij. Deze rij met steentjes zorgt voor een stijlvolle uitstraling, die gemakkelijk te combineren is met andere sieraden. Er wordt ook onderscheid gemaakt tussen half eternity ringen of een vol eternity of alliance ring. Het verschil is of de lijn met steentjes rondom de ring loopt of de helft van de ring bedekt. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld ieder jaar een steentje bij te plaatsen, bijvoorbeeld om een trouwjubileum te vieren. Draag je graag meerdere ringen tegelijk? Dan is deze type ring een uitstekende keuze. De alliance ring komt namelijk zeer goed tot zijn recht met andere ringen zoals een solitair ring, en zorgt voor een extra luxe uitstraling.

De zegelring: het stijlvolle accessoire voor de heren

Waar ringen voor vrouwen vaak versierd zijn met schitterende diamanten, mogen accessoires voor mannen wat robuuster zijn. De zegelring is een echte blikvanger die direct opvalt. Vaak wordt ervoor gekozen om initialen in een zegelring te laten graveren, bijvoorbeeld van een partner of de kinderen. Met massief goud, zilver of zwarte metaalelementen is dit sieraad een stijlvolle toevoeging waar je een leven lang plezier van kunt hebben.

Deze ringen en nog veel meer vind je op Finaste, de online sieradenwinkel voor de sieradenliefhebber! Of je nu op zoek bent naar een schitterende eyecatcher voor jezelf, of een stijlvol cadeau voor je partner, door erachter te komen wat jouw favoriete ringen model is kan je gericht zoeken naar de perfecte accessoire!

 

Gepubliceerd op: 29-11-2021

Reacties

Comments