Edelstenen; een kans voor juweliers om zich te onderscheiden

Van 28 september tot en met 1 oktober zullen de belangrijkste spelers in de sector van edelstenen, parels, juwelen en apparatuur weer samenkomen in het Duitse Idar-Oberstein voor de Intergem. Op deze beurs worden niet alleen de huidige trends geshowd, maar ook nieuwe trends.

“Met 3.200 bezoekers en 140 exposanten is Intergem een belangrijk evenement voor de markt, dat aanzienlijke invloed uitoefent in een klein maar fijn segment”, zegt Kai-Uwe Hille, Managing Director van de beurs.

Op de Intergem is er altijd een groot aanbod aan edelstenen dat inspeelt op de actuele fashiontrends. Een goed voorbeeld zijn de Paraiba Tourmalines in adembenemende kleuren van Paul Wild. Het  bedrijf beheert zijn eigen mijnen in Brazilië en Afrika, waardoor het zulke zeldzaamheden kan presenteren. “Elke plek heeft zijn eigen persoonlijkheid”, zegt CEO Markus Wild. De Paraibas uit Brazilië bevatten bijvoorbeeld een andere kleur van die uit Mozambique.

Sieraden met edelstenen

Bezoekers van Intergem 2018 kunnen ook een uniek assortiment aan sieraden met edelstenen bewonderen. Hans-Joachim Becker, Managing Director van Richard Hans Becker, zegt: “Modetrends komen en gaan, maar zeldzaamheden zijn altijd gewild. Bovendien zijn kwaliteit en schoonheid ook altijd zeer belangrijk. Deze drie kenmerken zijn de basis van de fascinatie voor gekleurde edelstenen. “Volgens de gekleurde juwelenspecialist, leggen klanten steeds meer de nadruk op het bezitten van echte zeldzaamheden. Becker: “In het online tijdperk is het aanbieden van gekleurde edelsteenjuwelen een ongelooflijke kans voor juweliers om zich te onderscheiden.”

Meer informatie

www.intergem.de

Gepubliceerd op: 24-05-2018

Reacties

Comments