Ereplaats voor Eclat: deel twee van een tweeluik

Toen Gerwin Nederlof 16 jaar geleden zijn eigen winkel opende, was Eclat het eerste merk dat hij verkocht. Hij kende Frits Fraaij van Eclat al jaren en kreeg als startende ondernemer zijn volledige vertrouwen. En terecht: Juwelier Nederlof werd een begrip in het westlandse dorp de Lier. In de nieuwe winkel, die afgelopen september werd geopend, is de beste plek gereserveerd voor een uitgebreide collectie van Eclat. Direct daarachter kunnen bezoekers een kijkje nemen in de open werkplaats van de juwelier/goudsmid, die ook zijn eigen creaties hier verkoopt. Een sfeervolle winkel waar alles in het teken staat van ambacht. Deel twee van hun verhaal leest u hier!

Afscheid genomen van trendmerken

“Een jaar of vier geleden zijn we gaan nadenken over waar we heen wilden. Als je besluit om mee te gaan met de massa moet je het internet op en een webwinkel openen. Dat zagen wij totaal niet zitten; we hebben allebei niets met computers”, vertelt Lotte. Gerwin vult aan: “We hebben toen besloten afscheid te nemen van alle trendmerken en alleen dat te verkopen waar we voor honderd procent achter kunnen staan. Het ambachtelijke goudsmeden is echt mijn ding en daar heb ik me ook op gericht. Ik ben pas in een later stadium mijn eigen sieraden gaan verkopen, toen ik ze écht goed genoeg vond. Omdat deze nu ook een belangrijk deel van onze collectie vormen, wilde ik heel graag een open atelier in de winkel, waar klanten een kijkje kunnen nemen. Ambacht is het
onderscheidende vermogen van onze winkel en dat willen we dan ook laten zien. Het is heel leuk dat klanten rechtstreeks kunnen praten met degene die hun sieraad maakt”.

“Eclat-klanten zijn heel trouw”

De eigen stijl van Gerwin én de Eclat-collectie hebben in de loop der tijd gezorgd voor een schare vaste klanten. “Mensen komen echt gericht hierheen. Eclat-klanten zijn heel trouw en kopen graag steeds opnieuw weer iets van dit merk. Het merendeel van wat we hier in huis hebben, bepalen we zelf, omdat wij onze klanten het beste kennen, maar Frits adviseert wel. Hij weet welke stukken het beste lopen en geeft aan wat hij belangrijk vindt om hier te hebben liggen. Daarin werken we op een prima manier samen”.

Meer informatie

www.eclat.nl

Gepubliceerd op: 15-11-2019

Reacties

Comments