Gelezen in Jeweline Magazine: Alexander van den Hoven over ambacht

Nadat hij 30 jaar een juwelierszaak had in Arnhem, was het voor Alexander van den Hoven in 2014 tijd voor een atelier aan huis. “De laatste jaren vond ik het manager zijn helemaal niet leuk meer, dus stopten mijn vrouw en ik met de winkel. Ik heb me toen weer op het goudsmidvak gestort en ben mijn sieraden weer zelf gaan maken”. Jeweline sprak met de passievolle ondernemer.

Als beeldend kunstenaar en goudsmid maakt Alexander speciale creaties. “Toen ik nog een winkel had, was ongeveer de helft ingekocht van andere goudsmeden en de rest maakten we zelf. Nu is alles eigen werk. Ik doe er wat reparatiewerk naast, maar dat is nihil. De meeste tijd ben ik bezig met het creëren van een nieuwe sieraden. Onlangs zei een klant: ‘Wat heb je toch een mooi vak. Je maakt mooie dingen en mensen gelukkig’. Als ik zoiets hoor, word ik enthousiast. Zij had hier een edelsteen en een model van een ring uitgezocht. Toen ze het sieraad op kwam halen, zag je de blijdschap van haar gezicht af stralen”. “Het leuke aan mijn werk vind ik, dat ik naast een financiële ook een emotionele beloning krijg. Ik houd van het persoonlijke en ik vind het leuk om met klanten aan tafel te zitten. Er borrelen dan ideeën op en ik maak schetsen tijdens het gesprek. De klant reageert erop en zo weet ik gelijk wat iemand mooi vindt. Ik kijk ook altijd naar de kleding,
want daaruit kan ik veel afleiden. Het creatieve zit in me, maar daarnaast heb ik ook veel ervaring”.

Je las zojuist een preview van een artikel uit de nieuwste Jeweline. Wil jij graag de rest van het artikel lezen? Lees het online magazine en klik hier!

Gepubliceerd op: 23-07-2018

Reacties

Comments