Gelezen in Jeweline Magazine: De grote invloed van Lil’Kleine

Nederlandse hiphop is hotter dan ooit tevoren. Een van de aanvoerders van de vaderlandse rapbeweging is Lil’ Kleine. De rapper die geboren werd als Jorik Scholten (15/10/1994), stak zijn torenhoge ambities nooit onder stoelen of banken en nu hij zijn dromen waarmaakt, is hij ook nog eens uitgegroeid tot invloedrijk rolmodel.

Zijn stem en stijl zijn zeer herkenbaar. De Amsterdamse tongval van Lil’ Kleine in combinatie met zijn controversiële teksten spreken tot de verbeelding. Doorbraak bij het grote publiek was het nummer ‘Drank & Drugs’ uit 2015 dat Lil’ Kleine samen met Ronnie Flex uitbracht. Vanaf dat moment ging het met de loopbaan van de Amsterdamse rapper loodrecht omhoog. Lil’ Kleines soloalbum WOP uit 2016 komt direct binnen op nummer 1 in de Album Top 100; een primeur voor een Nederlandstalig rap-album. Ook het volgende album ‘ALLEEN’ van 2017 staat in één klap bovenaan de Album Top 100.

Je las zojuist een preview van een artikel uit de nieuwste Jeweline. Wil jij graag de rest van het artikel lezen? Lees het online magazine en klik hier!

Gepubliceerd op: 09-07-2018

Reacties

Comments