Hamilton – midden in de filmwereld

Al meer dan 80 jaar werken ze samen met Hollywood en dat gaan ze vieren. In 2019 viert Hamilton namelijk de magie van de film om hun onverwoestbare band met Hollywood te benadrukken. Hamilton-horloges waren voor het eerst te zien op het witte doek in 1932, in de film Shanghai Express met Marlene Dietrich. En nog steeds kiezen rekwisiteurs en regisseurs vandaag de dag regelmatig voor deze horloges.

Elke film waar een Hamilton horloge in verscheen, zorgde voor een nauwe band met de mensen die de personages creëren en de verhaallijnen ontwikkelen. Door de samenwerking met ‘s werelds beste rekwisiteurs, productie-designers, kostuumontwerpers en regisseurs, zijn ze dè horlogemaker voor Hollywood geworden.

Sinds 1932 verschenen Hamilton- horloges in meer dan 500 films en allemaal weerspiegelen zij hun hechte band met Hollywood. In al die jaren hebben ze met grote regisseurs samengewerkt, zoals de legendarische Stanley Kubrick, voor wie ze een aangepast horloge en een aangepaste klok maakten, voor zijn epische film 2001: A Space Odyssey.

De iconische Ventura bereikte voor het eerst een breder publiek toen hij opdook aan de pols van Elvis Presley in 1961, in de film Blue Hawaii. Een hele generatie kende de Ventura dan ook als het ‘Elvis-horloge’. Tot 1997… Toen bleek de asymmetrische kast en futuristische vorm de perfecte keuze voor Men in Black agent J. Direct werd de Ventura onderdeel van het Men in Black uniform, net zozeer als de nette pakken, de zonnebrillen en de neuralyzers.

In 2001 was Pearl Harbor een belangrijke film, die zich afspeelde tijdens één van de bepalendste gebeurtenissen van de 20ste-eeuw. Destijds, in 1941 werden de Amerikaanse militairen uitgerust met een Hamilton Khaki Field-horloge met mechanisch uurwerk. Met hun 38 mm kast waren ze stevig, robuust en herkenbaar. De horloges die door personages kapitein Rafe McCawley (gespeeld door Ben Affleck) en kapitein Danny Walker (gespeeld door Josh Hartnett) werden gedragen, maakten deze emotionele film geloofwaardig en historisch nauwkeurig.

De filmhit Interstellar uit 2014 had een horloge nodig om het plot te helpen door een vader en zijn dochter te verbinden door tijd en ruimte. Hamilton maakte gebruik van deze gelegenheid door een aangepast horloge te creëren dat uiteindelijk in een aantal belangrijke scènes schitterde in de film, als een personage op zich. Hoewel het horloge geen officiële naam heeft, wordt hij door filmfans liefkozend Murph genoemd, naar het personage dat het horloge in bezit heeft en draagt.

De passie, gedrevenheid, creativiteit en uitdaging om precies het juiste horloge voor elke film te maken, hebben ervoor gezorgd dat Hamilton zich sinds 1932 midden in de filmwereld bevindt en in meer dan 500 films schittert. Zij vertellen met plezier hun filmverhaal aan de hand van de bepalende filmmomenten.

Meer informatie

www.hamiltonwatch.com

Gepubliceerd op: 11-04-2019

Reacties

Comments