Het ontstaan van U-BOAT

Italo Fontana, Ilvo’s kleinzoon, was net als zijn grootvader altijd geïntrigeerd geweest door design en wou graag in zijn grootvaders voetsporen treden. Met deze inspiratiebronnen creëerde hij in 2000 U-BOAT.

Het eerste design dat van Ilvo was slechts het beginpunt, Italo omarmde enkele van zijn grootvaders karakteristieken maar voegde daar duidelijk zijn eigen identiteit en creatief talent aan toe. Om de connectie te accentueren tussen hem als een persoon en zijn product, is Italo Fontana’s naam toegevoegd aan het trademark. Elk horloge is een uniek product met een garantie van de meest verfijnde productie.

Italo houdt ervan om dingen uit te proberen zonder zich te laten beïnvloeden door de markt en de concurrentie. Vanuit een creatief standpunt laat hij zich leiden door de dingen waar hij van houdt en gepassioneerd over is: auto’s, racen, vliegen en duiken. Een inspiratiebron met meerdere facetten.

Aandacht voor detail en een constante passie en toewijding voor innovatie en perfectie, hand in hand met een open blik naar de toekomst zijn de leidraad voor zijn creativiteit die hij dagelijks deelt met zijn hands-on team. Alle U-BOAT horloges onderscheiden zichzelf door de grote kroon aan de linkerkant van de horlogekast en door hun technische specificaties, waardoor bestand zijn tegen de meest extreme omstandigheden. Ze hebben een prominente look waar een gevoel van zelfvertrouwen uitstraalt, wat in perfecte harmonie is met het merk.

Meer informatie

https://www.uboatwatch.com/

Gepubliceerd op: 17-05-2019

Reacties

Comments