Intergem 2018: goede omzet, hoge internationaliteit

De Intergem 2018 eindigde met gemengde gevoelens. De tentoonstelling van edelstenen en juwelen in Idar-Oberstein van 28 september tot 1 oktober trok 2.900 inkopers. Dat zijn 300 minder dan vorig jaar. De meeste van de 120 exposanten meldden echter goede deals.

“Intergem kon niet ontsnappen aan de gebeurtenissen op de markten”, zegt de beursdirecteur  Kai-Uwe Hille. “De trage verkoop van juweliers resulteerde in een lagere vraag naar nieuwe producten. Dit had ook een impact op het bezoekersaantal. Gezien de algemene economische situatie van de sieradenindustrie en de negatieve trend in de meeste beurzen over de hele wereld, heeft de Intergem zich toch goed gered”, aldus Jochen Müller, de voorzitter de diamanten en edelstenenbeurs.”

Ondanks het afnemende aantal bezoekers, hadden de meeste exposanten een positieve balans. Roman Ruppenthal van de gelijknamige firma zegt: “Na een zeer stille vrijdag en zaterdag registreerden we grote belangstelling op zondag met goede deals. Ondanks het gevoel dat er minder bezoekers waren, zijn we heel tevreden met het resultaat.” Vikar Ahmed van AV Gems vult aan: “We zijn tevreden, is het aantal bezoekers minder dan vorig jaar. Maar de kopers waren van goede kwaliteit. We hebben interessante contacten kunnen leggen en goede zaken kunnen doen.”

De volgende Intergem zal plaatsvinden van 3 tot 6 oktober 2019.

Meer informatie

www.intergem.de

Gepubliceerd op: 09-11-2018

Reacties

Comments