Intergem streeft naar succes

Met 3.200 bezoekers en 140 standhouders, was de Intergem die van 30 september tot 3 oktober gehouden werd, weer in staat om hetzelfde succes als vorig jaar na te streven. De hoge kwaliteit van de bezoekende kopers onderstreepte nogmaals de bijzondere betekenis van de juweel-industrie in Idar-Oberstein.

“Onze bezoekerscijfers zijn bijna precies hetzelfde als die van het voorgaande jaar. Met betrekking tot exposanten konden we in totaal tien nieuwe bedrijven verwelkomen, een lichte stijging,” zegt directeur Kai-Uwe Hille. De eerste twee dagen van de beurs, die dit jaar in het weekend plaatsvonden, waren met name buitengewoon goed bezocht. De laatste dag, de Dag van de Duitse Eenheid, eindigde ook positief. “Juweliers en goudsmeden maakten gebruik van de feestdag om naar Idar-Oberstein te komen en edelstenen, parels, juwelen en uitrusting te kopen. Dit was de beste laatste dag van de beurs!” zegt Hille.

Bezoekers vertrouwen Idar-Oberstein

Het programma werd goed ontvangen; de kwaliteit van de gemmologische presentaties was subliem. Bovendien kreeg de nieuwe Fancy Lounge, waar de sprekers verschenen, ook een positieve reactie van bezoekers en exposanten. Het doorlopende motto  ‘vertrouwen’ doordrong heel Intergem 2017. Openingsspreker Martin Julier, hoofdgemoloog bij Bucherer, zei: “In meer dan 20 jaar als edelsteenkoper bij Bucherer heb ik het voorrecht gehad om te leren van de schatten die Idar-Oberstein te bieden heeft als internationale edelsteenmarkt: kwaliteit, consistentie, stiptheid, innovatie en vertrouwen. “Als edelsteenhandelaren en -liefhebbers moeten we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste stand van de techniek en de klanten laten weten dat de stenen die ze kopen bij een veelgeprezen handelaar ook de gegarandeerde eigenschappen hebben”, zegt Dr. Konrad Henn van Karl Faller.

Tevreden exposanten

De kwaliteit van de bezoekers was hoog; de presentatietafels waren bijna altijd volledig bezet. “De belangstelling voor fijne stenen blijft groot”, zegt Nicole Ripp van Groh + Ripp. Dr. Konrad Henn, wiens functie onder meer de voorzitter van de beursvereniging is, zegt: “We zijn erg blij met de manier waarop de beurs is verlopen. Kopers van internationale juweliersketens zoals Mikimoto en eigenaars van goudsmeden en juweliers uit heel Duitsland en de omliggende landen droegen bij aan het succes.” Hans-Joachim Becker van de sieradenfabrikant Richard Hans Becker is ook tevreden: “We zijn zeer positief verrast door de Intergem 2017. Hoewel het duidelijk meer een edelsteen dan een juwelenbeurs is, wisten we dit jaar ook nieuwe klanten te werven.”

De volgende editie van Intergem vindt plaats van 28 september tot 1 oktober 2018.

Meer informatie

www.intergem.com

Gepubliceerd op: 19-12-2017

Reacties

Comments