Jeweline tipt! Welke juwelierszaken moet je bezoeken in München?

Het vakmanschap staat binnen de Duitse juweliersambacht hoog in het vaandel. Een juwelier ben je niet zomaar, het is een ware ambacht. In de Duitse stad München valt het op dat vrijwel alle juweliers een rijke geschiedenis hebben. Een juwelierszaak ouder dan honderd jaar is geen uitzondering in deze stad. Lees hier meer over de oudste juwelierszaken van München, die absoluut het bezoeken waar zijn! 

Als je in München bent, raden wij aan om vooral een wandeling te maken door het centrum van de stad. Hier zijn namelijk bijzondere, exclusieve en oude juwelierszaken te vinden. Veel van deze zaken hebben ook een rijke geschiedenis. Er zijn veel juweliers die al meer dan honderd jaar bestaan. Jeweline tipt de leukste juweliers van München!

Bernsteinladen – Sinds 1884

Wanneer je bij de metrohalte Marienplatz uitstapt, kom je direct in hartje München uit. Het mooie stadshuis valt direct op. Regelmatig klinkt het vrolijke klokkenspel, dat het luisteren én bekijken waard is.

Bij het stadshuis ligt de Bernsteinladen, naar eigen zeggen het oudste amberbedrijf van de wereld. Het familiebedrijf is in 1884 begonnen in de Poolse stand Gdansk. Momenteel zijn er twee locaties. Eentje in Hamburg en dus ook in München. Als je geluk hebt, is de eigenaar er zelf ook en komende prachtigste verhalen naar boven.

Marienplatz 8, München.

Juwelier Fridrich – Sinds 1864

Met een eigen goudsmid en horlogewerkplaats in huis, is Juwelier Fridrich een luxe en exclusieve juwelier. Het is een grote juwelier, met zeer exclusieve sieraden. Diamanten, parels en goud, alles is chique in deze 150-jarige juwelierswinkel.

Sendlinger Straße 15, München.

Carl Thomass Hofjuwelier – Sinds 1884

De hoogwaardige kwaliteit van de sieraden die van C. Thomas Juweliers vandaan komen, ontvangen de Beierse hoftitel. Al sinds het jaar 1884 worden bijzonder mooie juwelen gemaakt door de goudsmeden van deze winkel. In het eigen atelier worden prachtige sieraden gemaakt door goudsmeden gemaakt.

Marienplatz 1, München.

Juwelier Peter Bley – Sinds 1906

De jongste zaak in dit overzicht is Juwelier Peter Bley. Deze juwelierszaak is namelijk opgericht in het jaar 1906. Naast de klassieke diamanten en parels, bevat de collectie van Peter Bley ook moderne sieraden voor de vrouw van vandaag. Een kleine, fijne winkel waar het personeel je nog de volledige persoonlijke behandeling geeft.

Kaufingerstraße 4, München.

Gepubliceerd op: 18-01-2018

Reacties

Comments