Kalle Slaap opent horloge-atelier

Na een intensieve tijd van verbouwen en verhuizen was het vrijdag 14 september dan zover, de feestelijke opening van het nieuwe horloge-atelier van Kalle Slaap in Spanbroek. De opening werd symbolisch verricht via het klinken van een balans-as door Christiaan van der Klaauw en Holke Dijkman, twee zeer gerenommeerde namen in de Nederlandse horlogewereld.

Kalle: “Het is uniek hoeveel horlogemakers en Nederlandse horlogemerken hier aanwezig zijn en vol trots hun creaties laten zien. De kwaliteit schiet omhoog door de vriendschappelijke manier waarop we met elkaar omgaan. De horlogemerken zijn elkaar aan het inspireren in plaats van beconcurreren”.

Internationaal opleiden

Het nieuwe atelier is gevestigd in het ruim 400 jaar oude “Pronkhuys”. Het sfeervolle gebouw ademt ambachtelijkheid uit, terwijl er tegelijkertijd met de modernste uitrusting aan horloges gewerkt wordt. Reparaties kunnen door middel van vier camera’s live worden uitgezonden via internet. Wereldwijd kijken liefhebbers via een livestream mee door Kalle zijn microscoop terwijl hij aan horloges werkt. Kalle: “Twee keer per week verzorgen wij een educatieve horlogestream op Twitch waarin mensen via de chat vragen kunnen stellen en in enorm detail mee kunnen kijken. Dit heb ik samen met een oud medewerker van DWDD ontwikkeld. De innovatieve mediawereld en het ambachtelijke horlogemaken kwamen hierdoor prachtig samen. Het atelier biedt ook plaats aan leerlingen uit binnen- en buitenland. We geven hier horlogecursussen aan liefhebbers,  juweliers en hebben ook al stagiaires gehad van vakscholen uit Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk en België. Stuk voor stuk gedreven mensen die meer uit het vak willen halen.”

Meer informatie

Spanbroekerweg 31 te Spanbroek
www.twitch.tv/Chr0n0glide

Gepubliceerd op: 24-10-2018

Reacties

Comments