Nieuwe Edox CO-1 Carbon Chronograaf Automatic

Edox presenteert met veel genoegen de nieuwste toevoeging aan de CO-1-collectie: een uurwerk met een kast van carbon coating. Geïnspireerd door de XCAT racing-serie, is de Edox CO-1 Carbon Automatic (45 mm) solide en tot wel 500 meter waterbestendig.  

Voor zijn nieuwste eyecatcher heeft Edox een materiaal ontwikkeld dat veel beter bestand is tegen krassen en algemene slijtage dan normaal carbon. Gemaakt van een keramische laag die hars met zwarte carbon en glasvezels combineert, krijgt het uurwerk een onderscheidende kleur en textuur. Het geheel wordt aangedreven door een EDOX Calibre 011, gebaseerd op de Sellita SW500. Aan de achterkant van de kast is de vooruitstrevende techniek van de automaat zichtbaar. Met de CO-1 Carbon presenteert Edox een innovatieve fusie tussen dynamiek en knowhow.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Snelle XCAT racing

De Edox XCAT racing waarop de CO-1 Carbon is geïnspireerd, is s ‘werelds meest opwindende offshore powerboat-serie. Het omhulsel van de XCAT twin V6 multi is gemaakt van een geavanceerde carbon-technologie en brult over het water met een snelheid van bijna 200 km/u. Het besturen vereist moed, goede zeevaartcapaciteiten en een split-second timing. Voor 2019 sponsort Edox team Australië, want piloten Pal Virik Nilsen and Brett Luhrmann hebben het wereldkampioenschap van 2019 in het vizier.

Met de nieuwe CO-1 Carbon chronograaf automatic brengt Edox een uurwerk uit die het nieuwe tijdperk van team ‘Blue Roo’ markeert. Het meesterwerk is verkrijgbaar in vier kleuren.

Meer informatie

www.edox.ch

Gepubliceerd op: 04-12-2018

Reacties

Comments