Red Carpet Collection 2018 van Maison Chopard

Het Cannes International Film Festival vormt een inspiratiebron voor de Haute Joaillerie-ateliers van Maison Chopard. Met als gevolg dat een prachtige collectie, bedacht door Caroline Scheufele, tot leven is gebracht. Het is een hymne aan vrouwelijkheid en schoonheid. Terwijl de Haute Joaillerie ateliers hard werken aan deze unieke kunstwerken geïnspireerd door Caroline Scheufele, deelt ze de geheimen van een uitzonderlijke ketting gemaakt van veren. Gecreëerd in samenwerking met verenkunstenaar Nelly Saunier.

Red Carpet Collection 2018

Sinds 2007 stelt de co-president en creative director van Chopard, Caroline Scheufele, zich elk jaar voor dat een collectie Haute Joaillerie de uitdaging aangaat om een ​​aantal sieradenmodellen vrij te geven die gelijk zijn aan het editienummer van het festival. Gebaseerd op haar grenzeloze verbeeldingskracht en op de ongeëvenaarde beheersing van verschillende vaardigheden binnen de Chopard-workshops, zal dit jaar een complete verzameling van 71 creaties worden geproduceerd, gewijd aan ‘s werelds grootste actrices voor de rode loper. Caroline Scheufele schrijft haar indrukken in haar reisdagboeken. In deze editie van de Red Carpet Collection, nodigt Caroline ons uit in de geheime wereld van haar dromen en persoonlijke intuïties. Haar inspiratie komt van alles en nog wat: architectuur, kunst, literatuur en films. Een klein detail is genoeg voor deze fervente edelsteenliefhebber om de meest prachtige – en vooral meest vernuftige – versieringen te bedenken. De natuur blijft ook een krachtige bron van fascinatie voor haar creatieve geest.

Een verenketting die hulde brengt aan artistieke ambachten

Een van de ster-modellen uit de 2018 Red Carpet-collectie getuigt van deze grenzeloze inspiratie: een verbazingwekkende ketting van echte veren, geïnspireerd op de kostuums en traditionele vaardigheden van de volkeren op het Mongoolse rijk.

In een grote primeur voor Chopard, combineert deze luchtige creatie een prachtig centraal stuk. Bestaande uit een gebeeldhouwde gouden cameo versierd met voluten van blauwe apatiet, violette granaten en rode jaspis – een ketting versierd met haan, grijze reiger, struisvogel en zwarte fazantenveren. Het resulteert in glinsterend kunstwerk, gemaakt in samenwerking met de kunstenaar Nelly Saunier.

Met deze veerkunst, resulterend in een onmiskenbaar zachte aanraking en een luchtig licht gevoel, verwelkomt de Red Carpet Collection een nieuw gevoel van emotie. Zoals Nelly Saunier graag zegt: “vogels worden met deze elegantie geboren en schijn bedriegt nooit. Ze tonen totale vrijheid in het onthullen van hun schoonheid. Het is deze spontaniteit en deze authentieke vorm van expressie die ik deel. Veren hebben allemaal te maken met emoties.” Veren, als een nieuwe manier om juwelen te verfraaien.

De 71 ondubbelzinnig ingenieuze en verbluffende modellen in deze indrukwekkende collectie worden onthuld op de rode loper van ‘s werelds grootste filmfestival van 8 tot en met 19 mei. Een vaste belofte van dromen en betovering.

Meer informatie

www.chopard.com

Gepubliceerd op: 16-05-2018

Reacties

Comments