‘s Werelds beste voetbalster Lieke Martens het nieuwe gezicht van Zinzi

Het is het jaar van Lieke Martens (24). De voetbalster won het EK, werd uitgekozen tot Europees én wereld voetbalster van het jaar en is nu ook het gezicht voor Zinzi. “Ik wil me graag vrouw voelen in mijn vrije tijd en daar hoort een beetje bling bling bij.” Zinzi koos voor Lieke omdat zij een rolmodel is voor alle meisjes die voetballen of willen gaan voetballen.

Zinzi oprichter Norbert Luckerath, zelf ook voetbalfan: ‘Met Kim Feenstra en Fatima Moreira de Melo is Lieke een heel goede aanvulling op onze doelgroep. Ook ik ben trots op haar prestaties en steun haar daarin graag.’

Lees hier het exclusieve interview met Lieke Martens, wat verscheen in het Zinzi-magazine.


Je reisde in een privévliegtuig met Lionel Messi naar Monaco, je kreeg een videoboodschap van je idool Rafael van der Vaart en stond op het podium met Christiano Ronaldo. Wat wil Lieke
Martens nog meer?

Eigenlijk niks meer. Ik ben nu ook uitgeroepen tot beste voetbalster van de wereld. Alleen maar genieten van wat ik heb meegemaakt. En gewoon keihard doorgaan met voetballen, net als mijn grote voorbeelden.

En nu zelf ook wereldberoemd na alles wat je is overkomen?

Ha ha, nou het is in elk geval een heel mooie tijd. De erkenning is natuurlijk heel fijn en het is ook leuk als mensen je in Barcelona en in Nederland aanspreken en met je op de foto willen.

Ook heel leuk…, je bent het gezicht voor Zinzi geworden.

Ja, ben ik blij mee. Ik koop al jaren sieraden van Zinzi. Het merk heeft mooie, subtiele sieraden die je goed met elkaar kunt combineren. Ik draag graag oorbellen, ringen en soms een kettinkje. Tijdens de trainingen doe ik mijn sieraden af, maar zodra ik klaar ben, gaan ze weer aan. Ik wil me graag vrouw voelen in mijn vrije tijd en daar hoort een beetje bling bling bij.

Ben je van goud of van zilver?

Dat is moeilijk kiezen. Ik denk dat ik goud nog iets leuker vind dan zilver, maar ik combineer het graag met elkaar. De nieuwe goudcollectie van Zinzi heeft mooie stukken.

Je speelt nu bij FC Barcelona en woont er ook. Hoe is dat?

Spannend. Het is de eerste keer dat mijn vriend, die ik zeven jaar ken, en ik samenwonen. Hij heeft zijn baan in Nederland als maatschappelijk werker opgezegd en werkt nu bij een bedrijf dat business-deals met hotels maakt. Het is voor ons allebei een nieuwe start.

Wat vind je van de stad?

Het is een stad met klasse en heeft alles in zich. Het klimaat is er heerlijk, je kunt geweldig shoppen maar ook een middag op het strand liggen of lekker op een terrasje zitten en mensen kijken. En er zijn prachtige oude gebouwen onder andere van Gaudi.

Jij en je team hebben het vrouwenvoetbal op de kaart gezet. Lieke Martens is een rolmodel geworden, hoe is dat voor je?

Ik had in mijn jeugd alleen maar voorbeelden van mannelijke voetballers zoals Ronaldinho en Rafael van der Vaart. Voor jonge meiden die van voetballen houden ben ik nu een voorbeeld, dat is natuurlijk hartstikke leuk.

Hoe is het om beroepsvoetballer te zijn?

Het vereist discipline. Elke ochtend trainen en drie keer per week nog ’s middags een training. In de overige tijd ga ik naar een cursus om Spaans te leren of naar de fitness om sterker te worden. Het moeilijkste is dat ik niet vaak bij mijn familie en mijn vrienden kan zijn. De laatste vier jaar heb ik in Zweden gewoond. Ik miste de puberteit van mijn zusje, verjaardagen en feestjes, mijn familie die in de buurt is… ik voelde me vooral in de koude wintermaanden soms eenzaam. Gelukkig heb ik fantastische ouders, broers en een zus die mij op dit soort momenten weer oppeppen. Met dank aan facetime. Hoe moeilijk het soms was en is, ik twijfel nooit of ik het voetbal zal opgeven. FC Barcelona is mijn grote droom.

Je oma overleed twee maanden voor het EK, je had een heel goede band met haar.

Mijn oma was mijn beste maatje. Ze helpt mij nu vanuit de hemel.

Waar heb je dat befaamde dribbelen geleerd? 

Ik heb twee oudere broers en was vanaf mijn vijfde altijd aan het voetballen op een pleintje dat grensde aan ons huis. En als mijn broers er niet waren, stond ik alleen tegen een muurtje met de bal te trappen. Doordat ik zo jong was en fanatiek leerde ik goed dribbelen.

Leef je gezond?

Als topsporter moet je elke dag genoeg eiwitten en koolhydraten binnen krijgen omdat je spieren hard moeten werken. Dus ik moet goed en veel eten, ook al heb ik geen trek. Ik begin mijn dag vaak met een pasta en een ei, ’s middags eet ik vlees of vis met groenten en sauzen. Sushi is mijn lievelingseten en in Nederland zondig ik me graag aan een kroketje.

Heb je nog een tip voor onze lezers? 

Houd van de mensen om je heen en geniet van elk moment.

Meer informatie

www.zinzi.nl

 

Gepubliceerd op: 30-10-2017

Reacties

Comments