Seiko Prospex geeft samenwerkingen nieuw gezicht

Seiko pakt uit in 2019 en komt met nieuwe edities van hun sportieve en stijlvolle Prospex-lijn. Sinds de lancering van Japan’s eerste duikers horloge in 1965, heeft Seiko’s innovatieve technologie een nieuwe standaard gecreëerd voor de avonturier met klasse. Dit zet het bedrijf nog altijd voort.

Prospex en PADI

De samenwerking van Seiko Prospex en PADI (Professional Association of Diving Instructors) krijgt in 2019 een bijzonder aantrekkelijk nieuw gezicht met een gave herinterpretatie van Seiko’s unieke heritage diver’s-Design, waarbij het kenmerkende ontwerp uit 1968 (met de kroon op de 4-uur positie) als inspiratiebron diende. De Prospex SPB087J1 Diver (200m WR) wordt aangedreven door het beproefde 6R15 kaliber. Het zicht op de zwarte wijzerplaat is fenomenaal vanwege kraakhelder saffierglas dat is voorzien van een speciale antireflectiecoating. Maar ook het design-oog wordt – boven water – optimaal verwend dankzij de hoogwaardige afwerking van kast en lugs met Seiko’s Zaratsu polishing. De voor PADI zo kenmerkende kleurencombinatie van rood en blauw is heel mooi verwerkt in de bezel. Het horloge is voorzien van een siliconen band. Deze bijzondere Prospex Diver met inhouse movement draagt in de achterkant de inscriptie ‘Special Edition’ en wordt geleverd in een passende PADI cadeaubox. Een speciale tag aan het horloge maakt de serie gemakkelijker herkenbaar voor de consument.

Nieuwe Save The Ocean collectie

In 2018 maakte Seiko bekend te gaan samen-werken met oceanoloog Fabien Cousteau en zijn Ocean Learning Center. En dat heuglijke feit leidde tot de introductie van de Prospex Save The Oceancollectie. En de samenwerking krijgt in het voorjaar van 2019 een mooi vervolg met drie prachtige Prospex ontwerpen die zijn geïnspireerd op grootste en meest tot de verbeelding sprekende bewoner van de oceanen: de Blauwe Vinvis. De kasten van de nieuwe Save The Ocean-modellen zijn gemaakt van diepzwart hardcoated stainless steel. Bij twee modellen – SRPD09K1 en SRPD11K1 – tonen de wijzerplaten een heel fraai verloop van oceaanblauw naar donkerblauw. Model SRPD11K1, dat de bijnaam Turtle heeft gekregen, is uitgerust met een zwarte stainless steel band. De inscriptie ‘Special Edition ’staat op achterkant van het horloge en het wordt geleverd in een speciale Save The Ocean cadeaubox. The Save The Ocean-collectie maakt gebruik van Seiko’s mechanische 4R inhouse movement en het Solar V175 kaliber. Een speciale, bijpassende tag zorgt voor extra herkenbaarheid van de collectie.

Meer informatie

www.seiko.nl/collectie/prospex

 

Gepubliceerd op: 05-02-2019

Reacties

Comments