SGS fabriek; kwaliteit door vakmanschap

Het unieke productieproces van onder andere het merk Fjory, staat al jaren garant voor de hoogste kwaliteit. De samenstelling van een dikke buis goud en een massief hart van zilver, zorgt voor sieraden die nagenoeg niet kunnen deuken.

Net als bij alle succesvolle merken wordt al jaren geprobeerd Fjory na te maken. De verschillen blijven groot tussen Fjory en de imitatiemerken. Zo werkt Fjory met een zware plaatdikte, terwijl de imitaties werken met veelal de helft buisdikte. Het productieproces van Fjory zorgt voor een exact aansluitende kern op de buitenmantel zodat de band niet kan deuken. Daarnaast zijn de scharnieren vrij van speling gemonteerd. De extra geharde veer zorgt voor een solide sluiting waarbij een veiligheidsachtje niet nodig is.

Bij imitaties sluit de kern niet aan waarmee deuken van de band nog steeds kan voorkomen. Speling in de scharnieren is vaker regel dan uitzondering. De banden zijn zeer slecht afgewerkt, onder andere niet strak ovaal. Door een dunnere en smallere veer is plaatsen van een veiligheidsachtje vaak noodzakelijk. De gemiddelde goudgewichten liggen bij Fjory dan ook gemiddeld 30% hoger.

Met trots kan Bas Stijnis ons vermelden dat de kwaliteit van alle banden uit SGS Fabriek nog steeds ongeëvenaard is.

Meer informatie

Bezoek SGS op Jewels & Watches, stand 245.
www.sgsonline.nl

Gepubliceerd op: 06-09-2019

Reacties

Comments