SPEEDMASTER APOLLO 11 50TH ANNIVERSARY LIMITED EDITION

Het is inmiddels vijftig jaar geleden dat de mens voor het eerst voet op de maan zette – een moment dat de geschiedenis (en de grenzen van wat mogelijk leek) voor altijd veranderde. Dit gouden jubileum wil OMEGA luister bijzetten met een gloednieuwe Speedmaster, die getuigt van een zeer speciale band met de astronauten en de erfenis van die Apollo 11-missie.

Hoe Omega de maan bereikte

Op 21 juli 1969 werden Neil Armstrong en Buzz Aldrin de eerste mensen die op het oppervlak van de maan liepen. Hun maanwandeling duurde niet meer dan tweeënhalf uur, maar hun prestatie liet een onuitwisbare indruk achter in de geschiedenis van het ruimteonderzoek. Deze historische gebeurtenis was ook het moment waarop de OMEGA Speedmaster Professional het eerste horloge werd dat op de maan werd gedragen.

De Apollo 11-missie is zonder twijfel het meest gedenkwaardige moment uit de indrukwekkende geschiedenis van OMEGA, maar de reis naar dat moment begon tien jaar eerder, in 1957, toen de allereerste OMEGA Speedmaster werd geïntroduceerd. Dankzij zijn robuuste, betrouwbare en toegankelijke design werd de Speedmaster al snel de ‘keus van piloten’ genoemd en was hij geliefd bij leden van de Amerikaanse luchtmacht.

Veel van die vliegers werden in 1963 astronauten in het Mercury-programma, de eerste bemande ruimtevaartmissie van de NASA. Een van de astronauten, Walter Schirra, nam zijn eigen Speedmaster CK2998 mee op de missie van de Mercury-Atlas 8. Hij vloog zesmaal rond de aarde, waarmee zijn privéhorloge de eerste OMEGA werd die in de ruimte werd gedragen.

Meer informatie

https://www.omegawatches.com/

Gepubliceerd op: 31-07-2019

Reacties

Comments