De tijdloze elegantie van Christian Dior

Het was 3 september 1951. De locatie: het Grande Canal van Venetië. Gedurende de hele avond en tot diep in de volgende ochtend, werd de crème de la crème van de internationale gemeenschap heen en weer gevaren naar en van Le Bal Oriental. Het kanaal overspoelde die avond met spraakmakende gasten als artiesten, erfgenamen en socialites, waarna het gemaskerde bal ook wel bekend kwam te staan als “het feest van de eeuw”.

Dior’s fascinatie

“Het was de mooiste viering die ik ooit heb gezien en zal zien”, schreef Christian Dior de volgende dag in zijn dagboek. Niet alleen was hij zelf uitgenodigd, maar de designer had ook deel in de creatie van het decor en de kostuums van een selecte groep gasten. Hij zou later nog opmerken dat het totaalplaatje van die fantastische feesten praktisch als kunstwerken waren.

Dior Grand Bal collectie

In 2011 besloot modehuis Dior dan ook om deze klassieke verwondering terug te brengen naar het heden, door middel van een lijn limited-edition horloges, genaamd Dior Grand Bal. Zo eerden ze de fascinatie van hun kunstzinnige grondlegger voor deze uitbundige feesten. De lijn combineert de elegantie van Dior met zijn voorliefde voor natuurlijke elementen. Zoals de gemaskerde gasten van Le Bal Oriental, die op een golf van naoorlogse opluchting de avond weg dansten, beseft Dior de waarde van tijd. Vandaar dat aan de samenstelling van elk horloge een weelderige 18 maanden wordt besteed.

Bron

https://www.nytimes.com

 

Gepubliceerd op: 10-01-2019

Reacties

Comments