Unieke zilverbeurs voor echte zilverliefhebbers

Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober vindt in het Zilvermuseum te Schoonhoven de Zilverbeurs plaats waar antiquairs, zilversmeden en bezoekers samenkomen. Verspreid over verschillende expositieruimtes in het museum zijn allerlei stands te vinden van ‘zilver’exposanten uit Nederland, België en Duitsland. Bezoekers kunnen kennismaken met de veelzijdigheid van de antiquairs en zilversmeden en krijgen zo een gevarieerd overzicht van de zilverkunst vanaf de achttiende eeuw tot heden. Alle zilveren voorwerpen zijn te koop.

Zilverevent 2.0

De afgelopen decennia leek de populariteit voor zilver af te nemen, maar het edelmetaal is juist hard bezig aan haar comeback. Tegenwoordig staat het traditionele ambacht van zilversmid opnieuw volop in de belangstelling, speelt groot zilverwerk steeds vaker een rol in interieurs en groeit het aantal verzamelaars van hedendaags werk. Daarom bundelt een groep antiquairs en zilversmeden uit Nederland en België in samenwerking met het Zilvermuseum haar krachten met deze beurs waar alles draait om zilver, zilver en nog eens zilver. Zilver uit vroegere tijden, maar ook werk van hedendaagse meesters.

Extra activiteiten

Bezoekers kunnen tijdens de beurs ook lezingen door zilverspecialisten (o.a. Pieter Biesboer, Hans Breet en Janjaap Luijt) en presentaties van zilverrestaurateurs (Haarlemsche Zilversmederij en Rikkoert Juweliers) bijwonen. De expositie Dynasty, Glinster & Glamour in het Zilvermuseum is tevens vrij toegankelijk en zeker de moeite waard. Rikkoert Juweliers doet op zaterdag 19 oktober mee vanuit haar eigen locaties. In het EDELambachtshuys is o.a. een bijzondere expositie van Schoonhovens zilver te zien van 1600 – 1930.

Entreeprijs en openingstijden

Toegang op zaterdag 19 oktober en zondag 20 oktober van 10:00 uur – 17:00 uur.
Entreeprijs: € 7,50; met museumkaart: € 5,00; Kinderen t/m 17 jaar: gratis. Bezoek aan Zilvermuseum inbegrepen.

www.zilverbeurs.nl en www.zilvermuseum.nl

Gepubliceerd op: 24-09-2019

Reacties

Comments