Verwachte stijging van online modeverkoop naar 36% in 2022

De verkoop van kleding en sieraden via het web zal de komende vier jaar internationaal met een derde toenemen. Tegen 2022 zal de handel via internet zo’n 36% van de markt beslaan. Een grote rol in dat proces zal vervult worden door marktplaatsen en kunstmatige intelligentie, aldus Forrester.

Nu het jaar bijna op zijn einde loopt, publiceert onderzoeksbedrijf Forrester voorspellingen voor verschillende branches en sectoren. Het gaat hierbij om voorspellingen voor de korte en middellange termijn. Voor een sector als de modemarkt, die over het algemeen als voorloper beschouwt kan worden, is het mogelijk om huidige trends door te trekken naar de toekomst. Deze blijven over het algemeen vrij stabiel.

Zo’n 58 procent van de consumenten winkelt dit jaar via internet. Dit is onderzocht bij een panel met deelnemers uit 32 landen. Wanneer ze online aankopen doen, gaat dit de helft van de tijd ook om kleding, schoenen en verfraaiing. Het standaard aanbod is erg breed en is er mede met het zoek- en koopgemak verantwoordelijk voor dat 27 procent van de omzet uit de modemarkt online gaat. In het algemeen beslaat dat in de retailsector zo’n 15 procent.

Bron: www.emerce.nl

Gepubliceerd op: 04-12-2018

Reacties

Comments