Te zien op Vincenzaoro: Luise Gioielli uit het artistieke hart van Napels

Het verhaal van Luise Gioielli begint in de jaren ’30 van de twintigste eeuw, in een klein winkeltje aan de Via degli Orefici in Napels, een traditionele wijk waar de kunst en handel van Napolitaanse juwelen werd geboren in de middeleeuwen. In de naoorlogse periode ontwikkelde de Luise-familie haar uitzonderlijke kunst voor het maken van sieraden, met de innovatieve visie om de twee belangrijkste goudsmidstijlen van Napels bij elkaar te brengen: de kunst van edelsteenbewerking en de kunst van het bewerken van het koraal van Torre del Greco.

Met deze intuïtie leidde Franco Luise het bedrijf om zich te specialiseren in de zeldzame techniek van het smelten van koraal en edelstenen in een enkel juweel, dat tot dat moment zelden werd gebruikt. Het resultaat is een verfijnde en excentrieke stijl en een ambachtelijke productie van hoge kwaliteit, in staat om elk stuk dat unieke karakter mee te geven dat slechts met handwerk bereikt kan worden.

Dankzij deze insteek kon de Luise-familie zich openstellen voor de internationale markt, en dus is het merk vanaf die kleine winkel in de Via degli Orefici gegroeid naar een interessante speler die aanwezig is op de belangrijkste sieradenbeurzen ter wereld, zoals Las Vegas, Hong. Kong, Vicenza, New York en Miami.

De afgelopen jaren heeft een nieuwe visie van Ugo en Marco, de zonen van de heer Franco, een positieve impuls gegeven aan de internationale erkenning van het merk. De wens om de charme van vintage sieraden terug te brengen, heeft de broeders ertoe bewogen om bijzondere aandacht te schenken aan deze sector, door een uitgebreide inventaris aan te bieden van vintage sieraden met de medewerking van gerenommeerde meesters van de Italiaanse goudsmeedkunst.

Meer informatie

https://www.vicenzaoro.com/en/

Gepubliceerd op: 16-07-2019

Reacties

Comments